Basketbal Den Bosch

Topsport beleven in Den Bosch

In en om het prachtige Den Bosch is enorm veel te zien en doen. Er zijn vele leuke evenementen, geweldige restaurants en mooie bezienswaardigheden. Ook sportliefhebbers kunnen in en om Den Bosch aan hun trekken komen. Er is volop topsport te bekijken in de volgende disciplines. 

Tennis

Wie de mondiale toptennissers op gras in actie wil zien in Nederland, kan daarvoor terecht in Rosmalen. Het tennistoernooi van Rosmalen wordt door internationale bonden zelfs het Libema Open ‘s-Hertogenbosch genoemd. De afgelopen twee jaar werd het toernooi bijde mannen gewonnen door de Nederlanders Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor. Het tennistoernooi vind ieder jaar in juni plaats. Met taxi Rosmalen ben je zo op het sportpark waar je kunt genieten van toptennis. 

Voetbal

De populairste sport van allemaal is ook in Den Bosch op hoog niveau te bewonderen. In stadion De Vliert speelt Den Bosch haar thuiswedstrijden. De ploeg speelt in de tweede divisie waardoor de wedstrijden meestal op vrijdagavond plaatsvinden. Op het moment van schrijven zijn de sterspelers van de blauwe formatie Anass Ahannach, Joey Konings en Danny Verbeek. 

Als je de Nederlandse top in actie wil zien komen, kun je ook een half uurtje verderop gaan kijken in het Philips Stadion van PSV. Vervoer van en naar het stadion regel je voordelig en eenvoudig bij ons, bijvoorbeeld met de taxi vanuit Vught. Zo kun jij tijdens de wedstrijd lekker een biertje drinken en hoef je geen moeite te doen om een geschikte parkeerplek te vinden.

Hockey

Wanneer je met Taxi Den Bosch over de A2 langs de Oosterplas rijdt, kan het stadion je bijna niet ontgaan. Dit is de thuishaven van Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch, met 2500 leden de grootste sportclub van de stad. Hier wordt iedere week op topniveau gehockeyt door het eerste mannen- en vrouwenteam. Bij de vrouwen is Den Bosch maar liefst 21 keer landskampioen geworden. Voor de sportliefhebbers is het dan ook een absolute aanrader om eens bij deze grootmacht te gaan kijken.Je kunt dan ook een hoop van de internationals van de Nederlandse hockeydames in actie zien. 

Basketbal

Ook basketbalclub Heroes Den Bosch heeft een enorme erelijst. Ze zijn liefst 17 keer Nederlands kampioen geworden. Voor het laatst gebeurde dit in 2022 waarna de club ook Europese wedstrijden mocht spelen. De basketballers spelen hun thuiswedstrijden in  Maaspoort Sports & Events. Als je vooraf wil weten wat de ritprijs voor vervoer naar deze sporthal is, kun je dat eenvoudig bekijken op onze site.