Taxi schilderij

De kunst van taxi’s: meer dan een voertuig

Taxi’s vinden we niet alleen op straat, maar ook op het doek. Veel schilders gebruiken de taxi in hun schilderijen. De taxi is dus niet alleen een handig voertuig, maar ook een bekend beeld uit de cultuur. In deze blog bekijken we taxi’s in de kunst om te zien wat ze verder nog kunnen betekenen. 

Taxi’s als symbolen van stedelijke cultuur

Taxi’s worden vaak gezien als symbolen van de stedelijke cultuur en dynamiek. In veel schilderijen zijn ze te zien als belangrijke onderdelen van het stadsleven, waar ze door drukke straten en langs iconische gebouwen navigeren. Een voorbeeld hiervan is het schilderij “Motion Picture (Time Square)” (1989) van Yvonne Jacquette waarin een aantal taxi’s door de nacht in New York City rijdt. De manier van schilderen met veel lijnen en beweging, geeft het gevoel van dynamiek en leven in de stad prachtig weer.

Taxi’s als subjectieve ervaring

Sommige kunstenaars gebruiken taxi’s niet alleen als objecten in hun schilderijen, maar ook als middel om gevoelens over te brengen. Dit is te zien in het werk van Edith Verdickt. In haar beroemde schilderij “Yellow Taxi” sta je midden op een drukke weg. Er racen allemaal taxi’s om je heen, wat een gestrest en eenzaam gevoel oplevert. De rest van de wereld raast voorbij, terwijl jij stil staat middenin alle chaos. “Yellow Taxi Rush: Capturing The Energy Of New York” (2023), een schilderij van Yuriy Kraft geeft hetzelfde gevoel van eenzaamheid weer. In dit schilderij zien we een enkele eenzame man over het midden van de straat lopen, met weer meerdere taxi’s om hem heen.

Taxi’s als symbool van vrijheid en avontuur

Naast het weergeven van het leven in de stad en gevoelens van stress en eenzaamheid, worden taxi’s ook vaak gebruikt als symbolen van vrijheid en avontuur. Dit is te zien in het schilderij “Brooklyn Bridge” (2018) van de hedendaagse Amerikaanse kunstenaar Raymond Agostini, waarin een taxi wordt afgebeeld onder de Brooklyn Bridge. Het vrije uitzicht onder de brug en het licht dat valt op de taxi, laten een wereld zien waarin je overal heen kunt waar je maar wil. 

Reizen met 10 Euro Taxi: ontdek de magie van taxi’s in de Stad

Bij 10 Euro Taxi begrijpen we dat taxi’s meer kunnen betekenen. Welke sfeer of welk gevoel jij ook hebt bij taxi’s, onze chauffeurs staan voor je klaar. Of je nu een taxi naar luchthaven Eindhoven nodig hebt, een avondje uit gaat met je vrienden of met de taxi Den Bosch wilt verkennen. 

Stap dus in en laat ons je meenemen op een reis om nooit te vergeten. Boek vandaag nog je rit en ontdek zelf de kunst van taxi’s met 10 Euro Taxi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *