Prijs taxi berekenen; bereken zelf de prijs van je taxirit

Vertrekpunt:
Eindpunt:

Wil jij de kosten van je taxi berekenen?  Bijvoorbeeld van een taxi Den Bosch en omgeving? Of de kosten van een taxibus? Gebruik dan onze taxi prijs calculator die eenvoudig online de taxirit berekenen kan. Vul hierboven vertrek en eindpunt in en druk op ‘Bereken de ritprijs’. Er wordt een zo nauwkeurig mogelijke berekening gemaakt van de maximale ritprijs. 

Eenvoudig taxirit kosten berekenen bij 10 Euro Taxi

Als je een taxi wilt boeken, wil je natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan, dus check de kosten voor een rit vooraf. Helaas zijn er nog steeds taxibedrijven die ervoor kiezen om de taxiprijs op te drijven door een omweg te nemen of de meter voor en na de rit door te laten lopen. Om dit soort praktijken te voorkomen kun je bij 10 Euro Taxi de taxi kosten berekenen met de bovenstaande calculator. Je weet als klant dus precies waar je aan toe bent.

De voordelen van je taxi prijs berekenen

Als je vooraf de taxikosten berekenen kan weet je meteen wat je moet betalen en hoeven er geen discussies over de taxi ritprijs te ontstaan. Niet alleen is dat voor de taxichauffeur en klant prettiger, maar ook voorkomen we op deze manier onverwachte verrassingen waardoor je altijd ontspannen aan je reis begint. Wel zo fijn als je vooraf de maximale prijs weet als je zakelijk vervoer of een luchthaven taxi nodig hebt. Bij 10 Euro Taxi staan we voor transparante prijzen en doen we niet schimmig over het taxitarief. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en reis je comfortabel en relaxed naar elke bestemming voor een vaste ritprijs en een uitmuntende service.

Taxikosten berekenen? Gebruik onze calculator! 

Als je de taxirit online berekenen wilt, gebruik dan de bovenstaande calculator. Het gebruik is supereenvoudig. Voer de plaatsnaam in van waar je wilt vertrekken bij “vertrekpunt” en de bestemming waar je naartoe wilt bij “eindpunt”. Klik op de knop bereken en je ziet meteen de kosten van een taxirit als je op de knop “bereken de ritprijs” klikt.

Alle taxirit kosten en tarieven in een oogopslag

En dat niet alleen, wij geven naast de taxirit kosten ook het aantal kilometers, de prijs per kilometer en de kosten per persoon weer, indien je met meerdere personen reist. Zo kan je ook meteen in oogopslag zien, hoeveel iedere medereiziger verschuldigd is aan de prijs van de taxirit, geen onverwachte kosten, wel zo gemakkelijk!

Wat kost een taxi per km? Taximeter tarieven 2024

De meeste taxibedrijven in Nederland hanteren vaste tarieven die wettelijk zijn vastgesteld. De taxitarieven voor 2024 voor een personenauto (tot 4 personen) zien er als volgt uit: 

  • Starttarief (instaptarief): € 4,02
  • Tarief per kilometer: € 2,96
  • Tarief per minuut (wachttarief): € 0,49

De tarieven voor de kosten taxibus (5 tot 8 personen) zijn als volgt:

  • Starttarief (instaptarief): € 8,17
  • Tarief per kilometer: € 3,72
  • Tarief per minuut (wachttarief): € 0,55

De meter begint te lopen vanaf het moment dat u instapt.

Daarnaast mag een taxibedrijf extra kosten en een variërend kilometertarief in rekening brengen, zoals voor het dragen van uw koffers of het vervoeren van huisdieren. Ook worden vaak toeslagen gerekend voor feestdagen of nachtritten. Het is dus belangrijk om goed de tariefkaart van het taxibedrijf te bekijken. Taxibedrijven hanteren namelijk verschillende taxi-tarieven voor deze extra diensten. 

Wat is het maximum taxi tarief voor een rit in 2024?

De maximale taxitarieven in Nederland voor 2024 zijn als volgt:

  • Voor een gewone auto (tot 4 personen): een starttarief van € 4,02, een tarief per kilometer van € 2,96, en een tijdtarief van € 0,49 
  • Voor een busje (5 tot 8 personen): een starttarief van € 8,17, een tarief per kilometer van € 3,72, en een tijdtarief van € 0,55

Kies voor comfort en duidelijkheid en bereken eenvoudig de prijs van een taxirit bij 10 Euro Taxi, voordeliger kunnen wij taxivervoer niet maken, duidelijker wel!