Taxi kosten berekenen

Vertrekpunt:
Eindpunt:

Wil jij de kosten van je taxi berekenen?  Bijvoorbeeld van een taxi Den Bosch en omgeving? Of de kosten taxibus? Gebruik dan onze taxi prijs calculator die eenvoudig de prijs berekend. Vul hierboven vertrek en eindpunt in en druk op ‘Bereken de ritprijs’. Er wordt een zo nauwkeurig mogelijke berekening gemaakt van de maximale ritprijs.

Eenvoudig je taxirit berekenen bij 10 euro Taxi

Als je een taxi wilt boeken, wil je natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Helaas zijn er nog steeds taxibedrijven die ervoor kiezen om de taxiprijs op te drijven door een omweg te nemen of de meter voor en na de rit door te laten lopen. Om dit soort praktijken te voorkomen kun je bij tien euro taxi de taxi kosten berekenen met de bovenstaande calculator. Je weet als klant dus precies waar je aan toe bent.

De voordelen van je taxi prijs berekenen

Als je vooraf de taxikosten berekenen kan weet je meteen wat je moet betalen en hoeven er geen discussies over de ritprijs te ontstaan. Niet alleen is dat voor de taxichauffeur en klant prettiger, maar ook voorkomen we op deze manier onverwachte verrassingen waardoor je altijd ontspannen aan je reis begint. Wel zo fijn als je zakelijk vervoer of een airport taxi nodig hebt. Bij tien euro taxi staan we voor transparante prijzen en doen we niet schimmig over de tarieven. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en reis je comfortabel en relaxed naar elke bestemming voor een vaste prijs.

Taxikosten berekenen? Gebruik onze calculator! 

Als je de taxirit berekenen wilt gebruik dan de bovenstaande calculator. Het gebruik is super eenvoudig. Voer de plaatsnaam in van waar je wilt vertrekken bij “vertrekpunt” en de bestemming waar je naartoe wilt bij “eindpunt”. Klik op de knop bereken en je ziet meteen de kosten van jouw taxirit als je op de knop “bereken de ritprijs” klikt.

Alle taxirit kosten en tarieven in een oogopslag

En dat niet alleen, wij geven naast de taxirit kosten ook het aantal kilometers, de prijs per kilometer en de kosten per persoon weer, indien je met meerdere personen reist. Zo kan je ook meteen in oogopslag zien, hoeveel iedere medereiziger verschuldigd is aan de prijs van de taxirit, wel zo gemakkelijk!

Hoeveel kost een taxi in 2023?

De meeste taxibedrijven in Nederland hanteren vaste tarieven die wettelijk zijn vastgesteld. De taxitarieven voor 2023 zien er als volgt uit:

  • Starttarief (instaptarief): €5,95
  • Tarief per kilometer: €2,75
  • Tarief per minuut (wachttijd): €0,59

Daarnaast mag een taxibedrijf extra kosten en een variërend kilometertarief in rekening brengen, zoals voor het dragen van bagage of het vervoeren van huisdieren. Ook worden vaak toeslagen gerekend voor feestdagen of nachtritten. Het is dus belangrijk om goed de tariefkaart van het taxibedrijf te bekijken.

Wat zijn de maximale taxi tarieven 2023?

taxi vaste prijsTaxibedrijven mogen de volgende maximale tarieven voor de kosten voor een rit hanteren in 2023:

  • Voor een taxi (4 personen): starttarief €5,95 + €2,75 per kilometer
  • Voor een taxibusje (5 tot 8 personen): starttarief €8,95 + €3,35 per kilometer
  • Voor een personenauto (minder dan 4 personen): starttarief €4,40 + €2,08 per kilometer

Kies voor comfort en duidelijkheid en bereken eenvoudig de prijs van een taxirit bij tien euro taxi, voordeliger kunnen wij taxivervoer niet maken, duidelijker wel!