Praag

De leukste vakantiebestemmingen met rechtstreekse vluchten vanaf Eindhoven Airport!

De zomervakantie komt er weer aan, wat betekent dat vele Nederlanders weer met het vliegtuig naar hun zonnige vakantiebestemming vertrekken. Na Schiphol is Eindhoven Airport de drukstbezochte luchthaven van Nederland. Jaarlijks worden er zo’n 6 tot 7 miljoen reizigers vervoerd, waarvan een groot deel op vakantie gaat. Het prettige aan vliegen is dat je binnen enkele uren aan de andere kant van Europa bent.

Met de taxi naar het vliegveld

Op vliegvakantie gaan vergt enige voorbereiding, wat voor veel mensen een hoop stress met zich meebrengt. Een hoop van die stress kan worden weggenomen als je met de taxi naar Airport Eindhoven gaat. Ieder moment van de dag kan Taxi Den Bosch je ruim op tijd bij de vertrekhal van het vliegveld afzetten. En natuurlijk halen we je na afloop van de vakantie weer op om je veilig thuis te brengen.

En zo zijn er nog veel meer voordelen van een taxi naar het vliegveld. Bovendien kun je online al de ritprijs berekenen, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Vanaf Eindhoven Airport kun je een breed scala vakantiebestemmingen bereiken. Wij zetten de leukste vakantiebestemmingen voor je op een rij!

Praag

De hoofdstad van Tsjechië is een van de mooiste steden van Europa en absoluut de moeite waard om te bezoeken. In de sprookjesachtige stad vind je de beroemde Karelbrug, die wordt gekenmerkt door de vele beelden die erop staan. De brug heeft een geschiedenis die eeuwen teruggaat. Als je in Praag bent, mag ook een bezoek aan de Praagse Burcht niet ontbreken. Het indrukwekkende paleizencomplex is namelijk de grootste burcht ter wereld. Daarnaast stikt het in Praag van de gezellige bars en kroegen waardoor je je hier geen moment hoeft te vervelen.

Malta

Het is misschien een klein eilandje, maar Malta heeft een roemrijke en bewogen geschiedenis. Dat heeft alles te maken met de strategische ligging in de Middellandse Zee. Door de eeuwen heen heeft Malta verschillende bezetters gehad, wat nog altijd terug te zien is in de cultuur en architectuur op het eiland. Een bezoek aan het historisch centrum van hoofdstad Valletta is absoluut een aanrader en ook de binnenkant van de indrukwekkende St. John’s Co-Cathedral moet je gezien hebben. Ook vind je op Malta de mooiste stranden waar je heerlijk kunt genieten van de zon die hier bijna altijd schijnt. 

Marrakesh

Een van de meest bruisende steden van Marokko is Marrakesh. “De rode stad” – zoals Marrakesh vanwege de vele rode gebouwen wordt genoemd – bestaat uit een historisch en een modern gedeelte. Het historische deel staat bekend om de smalle straatjes die telkens uitkomen op marktpleinen waar je van alles kunt kopen. Om iets te kopen zul je goed moeten kunnen onderhandelen, want dat wordt als normaal beschouwd in Marrakesh. Een bezoek aan het indrukwekkende in 1880 voltooide Palais de la Bahia mag ook zeker niet ontbreken tijdens je tripje naar Marrakesh.

Kreta

Veel jeugd vliegt naar Heraklion om vervolgens door te reizen richting het oosten naar Malia of Chersonissos. Zonde, want het eiland Kreta heeft zo veel te bieden. Naast prachtige stranden en vele terrasjes staat het eiland bol van historie. De meest bijzondere bezienswaardigheid is het 4.000 jaar oude paleis van Knossos, dat gebouwd is door de beroemde koning Minos. Er zijn echter ook tal van andere historische opgravingen op het eiland te vinden die je kunt bezoeken. 

Op Kreta schijnt de zon van april tot oktober eigenlijk iedere dag dus je jas kun je wel thuis laten. Een bijzonder natuurfenomeen op dit mooie eiland de Samariakloof. Je kunt door deze kloof heen lopen, waarbij de bergwanden tot wel 500 meter boven het pad uittorenen. Kortom een geweldige vakantiebestemming die je vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks kunt bereiken.